Wie is VOOS?
Seks! We doen het allemaal, maar wat weet je er eigenlijk écht van? Hoe werkt het? Waar zoek je alles op? Wij zijn stichting VOOS! Een on- & offline platform waarin we opzoek gaan naar manieren om seksuele voorlichting leuker, explicieter en diverser te maken!

We bieden voorlichting aan op onze website en op scholen. Op de website is een leertuin te vinden, welke een aanvulling is op ons lesprogramma voor in de klas. Voor in de klas hebben we een 5-delig lesprogramma ontwikkeld ontwikkelt (zie de boek-hier knop).


De lessen gaan onder andere over de fysiologie, de praktische zaken en over online media en je seksualiteit. Daarnaast organiseren we PoesPraat avonden, waar we in discussie gaan over onder-werpen die met seksualiteit te maken hebben. De PoesPraat heeft een vaste indeling: er zijn altijd sprekers, en is er ruimte voor één-op-één gesprekken, en daarna sluiten we af met een groepsgesprek. Er is ruimte voor openheid, humor en ook voor serieuze vraagstukken.

Diversiteit
Wij vertellen en laten zien hoe verschillend iedereen is, zowel in het fysiek als in zijn of haar verlangens. Bij VOOS hebben we dus niet de waarheid in pacht, maar proberen we verschillende visies te belichten.


Humor
In de meeste voorlichting ontbreekt humor. Humor is een manier om je bij de les te houden, te interesseren en om het onderwerp minder beladen te maken.


'The real thing'
Geen pornoseks, geen gepolariseerde vorm van seksualiteit, of seks uit zijn context getrokken. Maar ook niet belerend, betuttelend, angstaanjagend en enkel alleen maar technisch. Seks zoals het is. Met alles erop en eraan.
Wij zijn een netwerk dat vormen zoekt en platforms maakt om de seksuele voorlichting leuker, explicieter en diverser te maken. VOOS is een groep van verschillende mensen die je graag online, maar ook in bijvoorbeeld workshops, meer vertellen over seksualiteit! In ons midden zitten psychologen, docenten, schrijvers, illustrators maar ook gewoon "ervaringsdeskundigen".

Een van de kernwoorden die we proberen na te streven is Diversiteit. We doen erg ons best, maar zijn nog lang niet waar we willen zijn.

Zie je jezelf hier niet gerepresenteerd en wil je mee werken? Laat ons dat dan weten op info@voos.nl
Karlijn
Bestuurder

Oprichter van VOOS, actrice, psycholoog, schrijver en ervaringsdeskundige.

Ezra
Bestuurder

Wereldverbeteraar, filosoof, kunst historicus, bedweter en ervaringsdeskundige.

Monique
Bestuurder

Financieel wonder, ervaringsdeskundige, bedrijfskundig adviseur, team-onderzoek, knutselaar, klein maar fijn

Dat kan leuker!
VOOS vindt dat de seksuele voorlichting leuker, explicieter en diverser kan. Hoe doen we dat?
Team
Eva
Aanspreekpunt onderwijs

Organisatorische doorpakker, netwerker, time-manager, nu liever dan later-doener, ervaringsdeskundige, psycholoog

Buket

Filmmaker, content creator, verhalen-verzamelaar, hobby kunstenaar, netwerker, vrolijke vlinder en psycholoog in spé

Kris

Schrijver, dichter, kunstenaar, content-maker, activiste, kritische blik, stralende glimlach en ervaringsdeskundige

Demi

Beeldmaker, verhalenvertelster, het zonnetje in huis en ervaringinsdeskundige

Maya

Poezewoeper-tekenares, actrice, kunstenaar, ervaringsdeskundige, cabaretière en hy-la-risch

Leora

Illustrator, animator, filmmaker, ervaringsdeskundige en creatief wonder

Jip

Illustrator, animator, ervaringsdeskundige en wereldberoemd

Lin

VOOS-Vlogger, Biologie lerares, de liefste interviewster, blij-ei en ervaringsdeskundige

HALFNAAKT

Ontwerpers, illustratoren, makers, schrijvers en ervaringsdeskundigen

Plezier
Wij benaderen in onze seksuele voorlichting de leuke kant van seks. Waar andere bedrijven het voornamelijk hebben over grenzen aangeven en de gevaren van seks benaderen proberen wij de dingen vanuit een andere kant te bekijken.

We willen dan ook dat jongeren zin krijgen: zin krijgen om te onderzoeken, zin om erover na te denken. VOOS is spannend en nieuwsgierig makend.
All rights reserved © 2021 | Stichting VOOS
info@voos.nl